Politik Creeper Politik bloggar

Marit Paulsen snubblar

lördag 17 maj 2014 av Rune Lanestrand

I SVT:s utfrågning av Marit Paulsen i Toppkandidaterna snubblade hon rejält på frågan varför hon i EU-parlamentet röstat emot ursprungsmärkning av kött och andra livsmedel. En fråga som hon gick till val på förra valet. Nu drog hon till med att hon röstat nej för att det inte fanns något bra kontrollorgan.

Hon har lovat att övriga EU minsann skulle följa efter Sveriges djurskyddsbestämmelser. Det löftet är också taget ur luften på samma sätt som allt annat hon lovade när hon var som mest i gasen inför folkomröstningen om EU. En bonde påminde mig om att Marit Paulsen då garanterade att inga djurtransporter skulle gå från Sverige vid ett medlemskap. Skulle det inträffa skulle hon personligen lägga sig framför djurtransportbilen. I dag går det djurtransporter med levande djur kors och tvärs inom EU. Sverige skickar till och med slaktdjur till Polen medan folkpartiets stora djurbeskyddare Paulsen tiger.

Jag har ju tidigare backat upp Marit Paulsen med min kampanjvisa så det gör jag i det här EU-valet också. Efter TV-utfrågningen kan hon behöva lite extra draghjälp. https://www.youtube.com/watch?v=Ashck_1JiGA

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design