Politik Creeper Politik bloggar

Vad bör det stå om EU i ett partiprogram?

onsdag 19 september 2012 av Max Andersson
Miljöpartiet håller precis på att omarbeta sitt partiprogram. Här är ett debattinlägg om vad som bör stå om EU i  det nya programmet som jag skrivit för mps partiprogramsblogg.
Skrivet i kategorin Allmänt | Skriv kommentar »

Lästips: Johan Ingerö om EU-skatt

onsdag 30 mars 2011 av Max Andersson
Liberale opinionsbildaren Johan Ingerö har läst folkpartiets senaste kravartikel om att vi borde införa EU-skatter och han är inte imponerad.
Skrivet i kategorin Okategoriserade | 1 kommentar »

Detta är kanske ingen nyhet…

tisdag 21 december 2010 av Max Andersson
Men ibland så är den verkliga nyheten att det står i tidningarna. Der Spiegel: Monnet, who is considered a “father of Europe,” wanted to guide European countries into a super-state “without their people understanding what is happening.
Skrivet i kategorin Allmänt | Skriv kommentar »

Folkpartiet skolkar mest i EU

torsdag 16 september 2010 av Max Andersson
De senaste fyra åren har borgarna ofta skrutit om att den nya regeringen varit bättre på att skicka ministrar till mötena i Bryssel än vad sossarna var. Det stör mig. Och inte bara för att det varit väldigt mycket skryt för ganska liten skillnad.
Skrivet i kategorin Allmänt | Skriv kommentar »

En olycka kommer sällan ensam

tisdag 1 december 2009 av Max Andersson
Idag träder både Lissabonfördraget och FRA-lagen i kraft, men det dröjer innan det märks på allvar. På samma sätt som det dröjer innan kablarna kopplas in så kommer det att ta ett tag innan vi ser effekten av superstatens nya grundlag. Det är inte den enda likheten.
Skrivet i kategorin Lissabonfördraget | Skriv kommentar »

Vem vill bli president?

torsdag 5 november 2009 av Max Andersson
Den spännande dokusåpan kring vilka som ska utses till EU:s högsta ledare går vidare, och Gösta Torstensson och Göran Hådén har båda skrivit läsvärda kommentarer.
Skrivet i kategorin Allmänt | 1 kommentar »

En särskild EU-domstol för immaterialrätt?

torsdag 22 oktober 2009 av Max Andersson
maxBehövs det en särskild EU-domstol för immaterialrätt? Blir det i så fall en förbättring eller en försämring?
Skrivet i kategorin Allmänt | Skriv kommentar »

Författningsdomstolen säger ifrån

tisdag 7 juli 2009 av Max Andersson
maxDer Spiegel har en lång och oerhört intressant artikel på engelska om den tyska författningsdomstolens utslag om Lissabonfördraget.
Skrivet i kategorin Lissabonfördraget | Skriv kommentar »

Väl använda pengar?

måndag 6 juli 2009 av Max Andersson
För tre år sedan beviljades således “Förenimgen & Marnadsföringen för potatisen” tillsammans med Cypern lantbruksförbund drygt 15 miljoner kronor för att, till exempel, informera Sturebybor om att det odlas potäter också vid Medelhavet.
Skrivet i kategorin Allmänt | Skriv kommentar »

Vaclav Klaus kämpar vidare

fredag 8 maj 2009 av Max Andersson
maxDen tjeckiska senaten har nyligen röstat för Lissabonfördraget, men president Vaclav Klaus kommer tills vidare inte att skriva under det. Utan hans underskrift kan fördraget inte träda i kraft.
Skrivet i kategorin Lissabonfördraget | 1 kommentar »

Verklighetsfrämmande EG-domare

lördag 17 januari 2009 av Max Andersson
maxOm du inte redan har lyssnat på dagens lördagsintervju med Pernilla Lindh, Sveriges domare i EG-domstolen så finns det en länk här. Hon talar bland annat om EG-domstolen och dess politiska makt och hon gör bort sig fullständigt.
Skrivet i kategorin Allmänt | 1 kommentar »

EMU-propaganda för barn

måndag 20 oktober 2008 av Max Andersson
EU-kommissionen har utlyst en tävling för barn och ungdomar i ålder 10-14 år att rita affischer för att fira EMUs 10-årsdag.
Skrivet i kategorin Allmänt | 3 kommentarer »

Behåll utträdet!

tisdag 9 september 2008 av Max Andersson
Nu i dagarna börjar miljöpartiets medlemsomröstning om EU, och som så många andra kommer jag att rösta Ja till att behålla utträdet i partiprogrammet.
Skrivet i kategorin Allmänt | 4 kommentarer »

Lissabonfördraget har fallit!

lördag 14 juni 2008 av Max Andersson
Det gick vägen! Lissabonfördraget röstades ned. Den brokiga samlingen irländska nej-sägare lyckades. På nej-sidan fanns allt från Sinn Fein, socialister, fackföreningsfolk och gröna gräsrötter till fredsvänner, katoliker, och en tankesmedja med rötterna i företagsvärlden. De besegrade en ja-sida som i stort sett var identisk med det irländska etablissemanget.
Skrivet i kategorin Folkomröstningar, Lissabonfördraget | Skriv kommentar »

Hur sexigt är egentligen Lissabonfördraget?

måndag 14 april 2008 av Max Andersson
I reklamvärlden så är sexuella anspelningar är ett beprövat knep för att väcka uppmärksamhet. Men förutom att många människor tar illa upp och att man riskerar att bli anmäld till Etiska Rådet mot Könsdiskriminerande Reklam så ger det ofta ett desperat intryck av att man inte har något bättre att komma med.
Skrivet i kategorin Folkomröstningar, Lissabonfördraget | 1 kommentar »

Svag klimatpolitik i EU

fredag 7 mars 2008 av Max Andersson
EU-medlemskapet har lett till att Sverige blivit ett tystare land. Förr brukade Sverige ofta rösta tillsammans med tredje världen i FN:s generalförsamling när skiljelinjen gick mellan nord och syd. Men sedan EU-inträdet har vi anpassat oss till de stora EU-länderna linje. Den oberoende svenska rösten har tystnat, och det är särskilt allvarligt i den internationella klimatdebatten.
Skrivet i kategorin Allmänt | Skriv kommentar »

Med kluven tunga III

torsdag 7 februari 2008 av Max Andersson
Junilistan har tagit fram en ny rapport som visar hur svenska EU-anhängare brukar rösta för mer EU-makt i parlamentet samtidigt som de säger motsatsen hemma i Sverige.
Skrivet i kategorin Allmänt | Skriv kommentar »

Coding by Campbell & Lilja Web Design