Politik Creeper Politik bloggar

Cecilia Malmström, EU och demokratin

torsdag 11 september 2014 av Karl-Erik Lagerlöf

”Jag är hedrad och stolt”, säger Cecilia Malmström (FP) som just blivit ansvarig för handelsfrågor i nästa EU-kommission – enligt Svenska Dagbladet” - en tung post med ansvar för att förhandla världens största handelsavtal, det så kallade TTIP-avtalet mellan EU och USA – som är omstritt”…”Posten är också viktig med tanke på EU:s engagemang för världshandelsorganisationens Bali-avtal om ökad frihandel.”

Folkpartiet får alltså denna viktiga post inom EU just när den regering partiet ingår i är på väg att förlora väljarnas förtroende.

FP har till yttermera visso förlorat 1,7 procent i Sifos senaste mätning, ligger nu på 7,2 procent.

Här finns ingen relation mellan väljarnas förtroende och Cecilia Malmströms nya stora ansvar. Det säger något om EU som demokrati.

Och vem valdes till hennes efterträdare? Svenska Dagbladet igen:

”Samtidigt på onsdagen nominerades Greklands försvarsminister till Malmströms tidigare post med ansvar för asyl- och migrationsfrågor – kontroversiellt då Grekland fått svidande kritik av FN för hanteringen av flyende.”

Kan det rentav vara så att Malmström fått flytta till sin nya post just för att man inom EU vill ha en hårdare gränsbevakning än den hon som ansvarig för asyl- och migrationsfrågor velat stå för. Det är väl dokumenterat att starka krafter inom EU vill ha en ännu hårdare gränsbevakning.

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design