Politik Creeper Politik bloggar

Sms på avvägar avslöjar m+s - samarbetet

torsdag 23 oktober 2008 av Rune Lanestrand

runeDet pågår ett obehagligt politiskt spel för att den politiska eliten till varje pris ska få igenom Lissabonfördraget utan att svenska folket får säga sitt. Att det är så avslöjades då en av de främsta inom moderatadeln Charlotte Cederschiöld skickade hemligt sms till fel person.

Hon bekräftar våra värsta farhågor, att trätan mellan Alliansen och oppositionen främst är ett spel för gallerierna. Och att de flesta viktiga frågor som behandlas i Sveriges riksdag redan har avgjorts genom politisk kohandel mellan de stora partierna i EU-parlamentet.

Troligen var brevet avsett för moderaternas partisekreterare men kom i stället till Britt-Marie Hillberg i Hofors. Cederschiöld skriver i sitt vilsekomna sms att Jan Andersson (s) fått med sig EU:s sysselsättningsutskott när det gäller synen på Vaxholmskonflikten. Det som senare blev Laval-domen. Men hon försöker få det stoppat i presidiet. Den konservativa gruppen kan inte gå emot EG-rätten, menar hon.

Hon skriver vidare att hon hyser stor oro för Laval-domen och Lissabonfördraget och dess behandling i Sverige. Men skriver att “Fredrik Reinfeldt nog kan göra upp med Mona Sahlin.” Innan hon avslutar sitt sms, med en kram, hälsar Cederschiöld att “EU-kommissionären Margot Wallström pushar på Mona”.

Några dagar senare förklarar Mona Sahlin på en presskonferens att socialdemokraterna ställer sig bakom Lissabonfördraget utan att kräva folkomröstning.

Denna fadäs från en av moderaternas främsta ledamöter i Bryssel bekräftar vad Junilistan skriver i sin rapport “Med kluven tunga”. Där man visar på många exempel då socialdemokrater, konservativa, kristdemokrater och liberaler går samman i centrala frågor. Samtidigt som man på hemmaplan försöker ge väljarna intryck av att de står långt ifrån varandra.

Därför blir det, som tidskriften Economist har konstaterat, ofta närmast nordkoreanska ja-majoriteter på 75-90 procent i centrala frågor vid omröstning i EU-parlamentet.

Ett politiskt ohederligt spel som skadar parlamentarismen och förtroendet för politiker.

Rune Lanestrand

En publicerad kommentar till “Sms på avvägar avslöjar m+s - samarbetet”

  1. Niklas skriver:

    Det är vad man kan räkna med. Vår demokrati är bara ett skådespel.

    I tusentals år har metoderna för massmanipulation evolverats till vad vi har idag. Psykoanalys över grupperingar, propaganda, masshypnos osv har fått oss att tro att vårt styrelseskick är det bästa i världen men uppenbarligen lyssnar inte politikerna alls. Höjdarna skyr inga medel för att få ännu större rikedom och inflytande över folk.

    Demokrati är inte något man har utan det är en evig kamp.

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design