Politik Creeper Politik bloggar

Euron igen

onsdag 5 november 2008 av Folke Schimanski

folkeUppmuntrade av den danske statsministerns nya euro-kampanj vill kretsar inom främst folkpartiet att vi ska ha en ny folkomröstning om euron, som de väntar sig utfalla till valutans fördel. “Vi måste vara med och kunna ge vår röst i europeiska centralbanken”, heter det igen.

Det verkar som om de inte läst EU-kommissionens ekonomiska rapport nyligen, där de länder som använder euron i snitt har en klart lägre tillväxt och en högre arbetslöshet än de som inte gör det.  Kanske man har tänkt sig att lilla Sverige ska förmå dem att prestera bättre?

2 publicerade kommentarer till “Euron igen”

  1. Nyquist skriver:

    Jag bor i ett €-ro land.Vill Sverige ha 30%löneökning tillsammans med lika mycket kostnader för “tjänster”. Fritt val av Sjukförsäkringsbolag.. med detta kommer F-kassan att falla =>monopol! Eftersom de flesta EU länder har detta system. DET betyder även ATT landstingen försvinner vilket i och för sig skulle vara bra.Eftreso vården finanseras av försäkringstagarna/bolagen pengarna GÅR direkt till vården och inte via “flummiga” skattepengar. Det å andra sidan betyder att det blir arbetslösa F-kasse personal/ministrar. Även momsen inom EU måste regleras till “lika” värde, i Sveriges fall sjunker den till MINST 19% även ännu mera för medelmomserna inom EU ligger på 11%. När/om Euron införs så kommer konsumenterna få betala omställningen banker/företag/handel kommer att öka priserna med ursäkt “omställningskostnader” som skäl, dessa priser går sedan aldrig ned igen. Huspriserna kommer att stiga med 100% det gjorde det i Holland dvs bara medeklassen som kan köpa ett hus. Ett normalt hus kostar i dag i Holland 500 000€ dvs FEM milj kronor! de äldre som köpt hus där och som hade betalat dem.. höjer inteckningarna och köper sig hus i Sverige i dag…alternativt och flyttar hit som pensionärer och kan leva gott på dessa pengar. H ar man bilden klart för sig……..som Folkpartist eller politiker överhuvudtaget. OCH UK kommer aldrig att acceptera EURON!

    BYtt är bytt och kommer aldrig tillbaks!

  2. Nyquist skriver:

    Jag bor i ett €-ro land. Vill Sverige ha 30%löneökning tillsammans med lika mycket kostnader för “tjänster”. Fritt val av Sjukförsäkringsbolag.. med detta kommer F-kassan att falla =>monopol! Eftersom de flesta EU länder har detta system. DET betyder även ATT landstingen försvinner vilket i och för sig skulle vara bra eftresom vården finansieras av försäkringstagarna/bolagen och då GÅR pengarna direkt till vården och inte via “flummiga” skattepengar. Det å andra sidan betyder att det blir arbetslösa F-kasse personal/ministrar. Även momsen inom EU måste regleras till “lika” värde, i Sveriges fall sjunker den till MINST 19% även ännu mera för medelmomserna inom EU ligger på 11%. När/om Euron införs så kommer konsumenterna få betala omställningen banker/företag/handel kommer att öka priserna med ursäkt “omställningskostnader” som skäl, dessa priser går sedan aldrig ned igen! Huspriserna kommer att stiga med 100% det gjorde det i Holland dvs bara medeklassen som kan köpa ett hus. Ett normalt hus kostar i dag i Holland 500 000€ dvs FEM milj kronor! De äldre som köpt hus där och som hade betalat dem höjer inteckningarna och köper sig sommar hus i Sverige, alternativt säljer och flyttar hit som pensionärer och kan leva gott på dessa pengar. “Skydda Sveriges ekonomi “om vi tar in EURON? Bankerna i övriga EU länder åkte på samma berg & dalbana som Sverige, ingen inom EURO länderna klarade sig tvärtom deras regeringar fick gå in med 100 GGR mera pengar än Sveriges regering fick! Så även detta är lögnaktiga påståenden. Jag undrar om politiker i Sverige överhuvudtaget har en aning om någonting UTANFÖR Sverige när de inte har en aning om vad som händer inne I SVERIGE! Se bara på landsingskriserna i hela Sverige. Patienterna står i åratal på op väntelistor och kostar både pengar och hälsa. Har man bilden klart för sig som Folkpartist eller politiker överhuvudtaget om landets egna situation Verkar inte så”! Och då vill ja påstå att man heller inte har en aning om situationer i övriga EU definitivt inte en Folkpartist! Folkpartiet tillsmmans med Sos.dem röstade in det nya pensionssystemet 1998 som fackena LO/TCO osv förkastade helt och som gör att flera hundra tusen kvinnor i låglöneyrken och som haft huvudansvar för barn/familj kommer att stå som STORA förlorare när de inte längre orkar jobba i sina lågavlönade handels/vårdyrken.De är de NYA fattigpensionärerna med 7000kr netto /månad. Ge sig in EUROPA politiken?? När man inte klarar av politiken i Sverige!

    BYTT är BYTT och kommer aldrig tillbaks!

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design