Politik Creeper Politik bloggar

Verklighetsfrämmande EG-domare

lördag 17 januari 2009 av Max Andersson

maxOm du inte redan har lyssnat på dagens lördagsintervju med Pernilla Lindh, Sveriges domare i EG-domstolen så finns det en länk här. Hon talar bland annat om EG-domstolen och dess politiska makt och hon gör bort sig fullständigt.Det här kan vara det mest katastrofala mediaframträdandet i Sverige sedan Bosse Ringholm höll sin berömda presskonferens om Inga-Britt Ahlenius.

Bland annat går hon till attack mot LO-ordföranden och protesterar mot att hon beskrivit EG-domstolen som klåfingrig. Enligt Pernilla Lindh är LO-ordförandens uttalande ovärdigt och en skandal.

“Jag tycker inte att man använder sig av sådana ord, men jag kanske är lite för gammal för de synpunkter som råder att man bör säga vad som helst. Om jag skulle träffa kungen så skulle jag inte säga du kungen, utan jag skulle säga Ers Majestät”, är bara ett av flera guldkorn.

Under intervjun fick hon flera frågor om hur internationella auktoriteter beskrivit eller kritiserat EG-domstolens verksamhet som politisk, och hon misslyckas fullkomligt med att förklara bort kritiken. Hon försöker också motivera sin höga lön på mer än 100 000 kronor i månaden med att hon tänker på jobbet medan hon diskar.

Ett av de grundläggande problemen med EU att den europeiska eliten lever i en bubbla utan kontakt med verkligheten. Men att det är så här illa ställt är faktiskt förvånande.

En publicerad kommentar till “Verklighetsfrämmande EG-domare”

  1. Mikael Sjölund skriver:

    Max, ett av de grundläggande problemen med dig är att du inte lyssnar på vad hon säger. Du har så mycket förutfattade meningar och du är så låst i din egna föreställningsvärld om hur saker och ting förhåller sig. Öppna dina sinnen för hur andra tänker, respektera olika kulturer och sluta döma ut människor. Kritisera fakta istället och släpa inte in debatten, om någonting som berör så många människors verklighet, i en tårtkastande, nedlåtande smutsdebatt.
    med en vänlig hälsning Kent Jonsson

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design