Politik Creeper Politik bloggar

Wallström, pensioner och GMO

onsdag 4 februari 2009 av Rune Lanestrand

runeMargot  Wallstöm blev ett lättfångat byte för GMO-företagen.

Miljöaktivisten Margot Wallström övergav alla sina idéal så snart hon avancerat till EU-kommissionär och senare även till vice ordförande i kommissionen. Besvikelsen är stor. Det gick inte lång tid förrän Wallström bytte åsikt om genmanipulation. Hela hennes framtoning fick något falskt och oäkta över sig. Hon talar som en programmerad robot om ökad demokrati och öppenhet inom EU. Medan utvecklingen hela tiden går i motsats riktning.

Kan någon peka på något positivt som Wallström har uträttat under sina år i Bryssel? Nyligen hånade hon öppet det Irländska folket för att de inte förstod bättre utan röstade nej till Lissabonfördraget.

Vi har med rätta föraktfullt talat om de privilegier som Högsta Sovjets medlemmar roffade åt sig men kan nu konstatera att precis samma system tillämpas inom EU, “Högsta Europa”.

Margot har en furstlig månadslön på 237.680 kronor så hon borde kunnat lägga undan en del under sin tid som kommissionär. Bidrag för barnen ger henne 11 000 i månaden.

Utöver lönen har hon 55.017 i olika bidrag och tillägg i månaden. Och de flesta luncher och middagar bjuder de otaliga lobbyisterna från globala storföretag på. De som i dag tycks ha makten i EU. Hur mycket Monsanto, BASF och de övriga GMO-företagen spenderar på luncher, middagar och nattklubbsbesök i Bryssel får vi dock aldrig veta. Däremot vet vi att kommissionen med Wallström som pådrivare godkänner nya GMO-grödor på löpande band.

När Margot Wallström nu avgår i vår kan hon åka hem och som sin partiledare Göran Persson köpa en herrgård för sitt avgångsvederlag på fem miljoner kronor. Hon får dessutom 1,2 miljoner om året i pension efter att hon fyllt 65 år.

Undra på att allt fler blir skeptiska till EU.

Rune Lanestrand

4 publicerade kommentarer till “Wallström, pensioner och GMO”

 1. Henrik Sultan skriver:

  Fint inlägg, man blir… riktigt… mycket… mer eu glad :/

  Btw, har du någon info från Margot om hennes position till GMO innan hon blev EU kommissionär?

  1.2 mille om året… inte illa pinkat… hon sover gott om nätterna iaf till skillnad från resten av Sveriges pensionärer som lever i ett pensionssystem som är dömt att misslyckas nu…

 2. Nemokrati skriver:

  Margot Wallström är bara en av de nickedockor som kostymväldet kuttersmyckat sig med för att smidigare kunna driva igenom en i övrigt alltigenom kritstrecksrandig agenda.

  Och snart kommer även Barbiedockan tillskyndades.

  Det blir så trevligt så.

 3. mandarin skriver:

  På vad sätt skulle Margot Wallström ha “hånat” det irländska folket ? Det låter inte särskilt troligt.

  Och på vad sätt har Margot Wallström “drivit på” kommissionens godkännande av GMO-grödor ?

  Eftersom du indirekt anklagar henne för att vara korrupt hoppas jag du har rejält på fötterna.

 4. admin skriver:

  Hån och hån, men vad ska man kalla hennes agerande i den numera ganska kända intervjun, som finns på vår förstasida?

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design