Politik Creeper Politik bloggar

Marit Paulsen har hoppat i galen tunna

lördag 4 april 2009 av Rune Lanestrand

runeNu slår Marit Paulsens okunnighet om jordbruk ut i full blom när hon påstår att ekologiskt jordbruk innebär svält i världen. Medan det är tvärtom så att kemijordbruket bränner ut jorden, minskar skördarna och förstör grundvattnet. Samtidigt sitter hon i tv och skryter om att hon är sveriges moraltant.

Ingen svensk politiker har som Marit Paulsen anpassat sig till det politiskt korrekta och vänt kappan efter vinden, när hon vandrat från kommunisterna längs hela den politiska skalan till fp. Det är motbjudande att se hur de stora medierna rakt av anammar hennes klyschor. Utan medias  brist på kunskaper om jordbruk och dess aningslösa uppbackning hade Marit Paulsen aldrig kommit utanför sin omskrutna husvagn.

Förra gången tog sig Paulsen till Bryssel uppbackad av medierna genom att slå in öppna dörrar om slaktdjurstransporter. Tyvärr utan några synligt resultat när hon väl kommit in i EU-parlamentet. Nu finns det förslag om utökning av slakttransporterna till 12 timmar.

Den här gången har Marit Paulsen valt att gå till angrepp på ekologisk odling. Tvärsäker på att få den mediauppvaktning som hittills uteblivit sedan hon nominerats på folkpartiets lista till EU-valet.

Hur okunnig hon i själva verket är framgår när hon påstår att ekologisk odling bara ger halva skörden. Alla som kan det minsta om praktiskt jordbruk vet att detta är en ren lögn.

Tar man hänsyn till torrsubstans, vitaminer, protein och mineraler i det ekologiska jämfört med konventionellt odlat så är den ekologiska skörden näringsmässigt större än den konventionella. Och då behöver man inte heller bära hem en massa onödigt vatten, rester av växtgifter och kemikalier.

Även om tv:s kelgris Marit Paulsen får uppmärksamhet på sitt taktiska utspel så har hon och hennes rika sponsorer räknat helt fel den här gången. Medvetenheten om att industrijordbruket med sitt enorma oljeberoende producerar produkter som är både smaklösa och farliga för hälsan är så vitt spridd att hennes utspel kommer att skada både hennes egen valkampanj och folkpartiet i det kommande EU-valet.

Jag tror inte de stora medierna klarar av att pumpa upp Marit Paulsen en gång till. Då de enda som är glada över hennes politiska utspel är de globala GMO-företagen, växtgift- och konstgödselindustrin.

Rune Lanestrand

www.smabrukaren.se

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design