Politik Creeper Politik bloggar

Osmakligt

söndag 5 april 2009 av Folke Schimanski

folke.jpgEn osmaklig variant av EU-propaganda för att möta EU-skepticismen drivs nu av EU-parlamentet. Församlingen har nyligen beslutat att köpa upp livsmedel och dela ut dem till de fattiga i EU. Det handlar om att upprepa ett program som funnits i drygt två decennier.

Att det här är ett led i att möta EU-motståndet, som anses vara speciellt uttalat hos de fattiga, är det ingen tvekan om. I förslaget ingår formuleringen: ”Bortsett från de fördelar som är förknippade med utdelningen av livsmedel, som begränsning av fattigdomen bland unionens sämst ställda medborgare, ändrar utdelningen dessutom deras förhållande och inställning till den Europeiska unionen och den gemensamma jordbrukspolitiken. Därför skulle varje försök att sluta med programmet eller begränsa dess finansiella resurser kunna resultera i en mera negativ hållning bland befolkningen och därmed öka antalet EU-skeptiker.”

De nödställda måste göras ytterst medvetna om vem som står för välgörenheten. För det första ska livsmedlen vara producerade i EU, så att projektet stöttar EU-ländernas egna jordbrukare. För det andra ska det framgå tydligt, att det är EU som mättar de hungriga munnarna.

Man slår flera flugor i en smäll med andra ord. Ja, säg den välgörenhet som är fri från egennytta!

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design