Politik Creeper Politik bloggar

Fri diskussion

onsdag 30 september 2009 av Fri diskussion

Som kommentar här kan du ta upp valfritt EU-relaterat ämne. Ett försök att öppna upp för friare bloggande.

2 publicerade kommentarer till “Fri diskussion”

 1. mimmi skriver:

  Hej jag behöver hjälp EU lagen 1408/71 fri rörlighet och EU -lagen som garanterar rätten intjänade pension från annan Eu-land.
  om man är beviljad varaktig sjukersättning i sverige och börjar samtidig få invalidpension form intjänad arbetspension från annan EU-land.
  hur beräknas dessa två förmåner som är helt olika?
  Nu beräknas här sverige sättet att man förlorar hela den intjänade pension från annan land.fast man får eller aldrig kommer få någon pension förmån från den tiden i sverige alltså kommer inte få fullt pension.sverige är anmälat sjukersättning som EU-invaldförmån men lagen här är inte anpassad den varaktig sjukersättningen.det stiser mot EU-lagen att man förlorar hela sin intänad arbetspension .Jag skulle behöva hjälp och är tacksam alla svar.EN som förlorat hela sin pension beloppet.

 2. admin skriver:

  hej, det låter trist
  jag har skickat din förfrågan till pensionsmyndigheten , http://www.pensionsmyndigheten.se, med din epost, så du ska få svar därifrån. Det ligger bortom vad jag kan förklara själv, men verkar vara ytterligare ett tecken på att man har för bråttom med att söka likrikta systemen. Man har inte riktigt koll på konsekvenser ibland verkar det.

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design