Politik Creeper Politik bloggar

Gästblogg: Bevara konflikträtten!

tisdag 12 januari 2010 av admin

Här en text av Gösta Torstensson:

Den 18 februari ska riksdagen behandla regeringens antifackliga förslag om att begränsa svenska fackförbunds konflikträtt samt öppna upp för att utländska kollektivavtal ska gälla på svensk arbetsmarknad bara de motsvarar vissa villkor typ minimilön. Det Byggnads med stöd av Elektrikerna gjorde i Vaxholm hösten 2004 blir i framtiden förbjudet, dvs att slåss för principen lika lön för lika arbete.

Nu måste motståndet resas. Gå med i och uppmana alla dina vänner att bli medlemmar i Facebook-gruppen Rör inte konflikträtten. Försvara Lex Britannia..

Gå in på www.namninsamling.com/skitilavaldomen och skicka ett mejl till Littorin.

Hjälp till med att sprida ett vykort med Christer Themptanders bild som ska skickas till Littorin. Svara på detta mejl så skickar jag ett gäng vykort för utdelning bland dina vänner, grannar, arbetskamrater osv.

För att kunna trycka och distribuera fler vykort och annat behöver vi ekonomiskt stöd. Föreslå att din lokala fackliga organisation, partiorganisation och dylikt ger ett ekonomiskt bidrag. Du kan också själv bidra med valfritt belopp. Alla bidrag sätts in på plusgiro 603 95 78 - 7. Märk talongen Lavalkampanjen.

Under tiden fram till och med den 18 februari planeras det en rad aktiviteter, framför allt i Stockholm. Göran Gustavsson, aktiv i vårt nätverk och medlem i Kommunal, arbetar idogt med att bearbeta Kommunal och LO-distriktet i Stockholm. Jan-Erik Gustavsson, aktiv i vårt nätverk och medlem i Fackförbundet ST, håller kontakt med Byggnads för att synkronisera deras aktiviteter med våra och andras. Byggettan, dvs Byggnads avdelning i Stockholm, startar i dagarna  “Byggvakt” - dvs att gå runt Riksdaghuset med plakat dagligen till försvar för arbetsrätten. Dessutom planeras det demonstrationer med 6F både på Plattan och utanför Riksdagshuset. Jag återkommer med mer information.

Motståndshälsningar,

Gösta Torstensson

samordnare av Folkrörelsen Nej till EU:s Fackliga Nätverk

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design