Politik Creeper Politik bloggar

Ska vi sakna Wallström?

lördag 22 maj 2010 av Anders Erkéus

Margot Wallström hade ju en särskild kommissionärspost “utan portfölj”,  där hon var en sorts propagandaminister med uppgift att söka få medborgarna välvilligt inställda till Unionen. Denna post avskaffades i den nya kommissionen.  Resultatet kan man skåda på EU:s portal på nätet,  till exempel här.

På de flesta sidorna kan man se att EU:systemet jobbar på att uppdatera informationen med vad som hänt efter att Lissabonfördraget trädde i kraft 1 dec 09. Det närmar sej nu ett halvår.  På den länkade sidan ovan har man inte ens orkat sätta in en bild med det nya parlamentet , som kom på plats ännu tidigare.  I texterna ser man däremot Wallströms ande sväva över den icke uppdaterade texten.  Positivt vinklade vändningar om att EG-ländernas framgångar fick Storbritannien att gå med mm, och undvikande av att nämna kommissionens initiativmonopol är exempel.

SÅ vi kanske inte ska sakna henne, även om det är lite pinsamt att ingen verkar bry sej numera,  om det där med information till medborgarna.

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design