Politik Creeper Politik bloggar

Presidenttissel

fredag 25 april 2008 av Anders Erkéus

Det tisslas och tasslas i Bryssels korridorer. Vem ska det bli? Äntligen ska vi ju få en tydlig talesperson som kan tala för oss alla som bor i EU-länderna, oavsett våra olika kulturer och politiska åsikter - Europeiska Rådets nya Ordförande, The “President of Europe”, som ska tillsättas om/när det nya EU-fördraget godkänts, vilket förståss alla tisslare räknar med. Tony Blair är ett förslag, Anders Fogh Rasmussen ett annat, enligt brittiska Telegraph. Och hur ska hans makt utövas, ska han ta makt från kommissionen eller…. Debatten går livligt till bakom kulisserna. Och under tiden får vi vänta tålmodigt, vi som bara är medborgare och väljare (i vissa sammanhang). Rätt som det är får vi veta, är det tänkt, men lägga oss i ska vi inte, är det tänkt - och inskrivet i fördraget dessutom.

Om man jämför med uppmärksamheten kring USA:s presidentkandidater, så …… Ja, hur var det nu med EU:s omvittnade “demokratiska underskott” - alive and kicking!

Läs artikeln i Telegraph

En publicerad kommentar till “Presidenttissel”

  1. admin skriver:

    Jens Peter Bonde resonerar på samma tema här:

    http://www.eudemocrats.org/23/article/107/

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design