Politik Creeper Politik bloggar

Stoppa GMO-grödorna

torsdag 8 maj 2008 av Rune Lanestrand

Detta innehåll avsändes till Margot Wallström inför EU-kommissionens beslut om nya GMO-grödor, den 7 maj 2008:

 De tre genmanipulerade grödor som EU-kommissionens ska fatta beslut om i morgon är särskilt farliga. De två majssorterna innehåller ett växtgift som dödar insekter och även bin som redan är mer eller mindre utrotningshotade i jordbruksbygder med  intensivt gift- och kemijordbruk.

Den genmanipulerade potatisen innehåller en antibiotikagen som enligt EU ska fasas ut och som den svenska gentekniknämnden absolut vill ha bort. Antibiotikagenen ger resistens  mot antibiotika som används inom humanmedicinen. 

Antibiotikaresistens är redan ett stort problem inom sjukvården och blir nu ännu värre då man via maten får i sig antibiotika genom GMO-grödor.

Att i detta läge bidra till ytterligare bidöd och spridning av ökad antibiotikaresistens är ytterst oansvarigt. Och att du, Margot, en gång Greenpeace-aktivist, som har profilerat dig som miljökämpe kan ställa upp på detta är fullständigt obegripligt. Gör du det har du förbrukat allt politiskt förtroende i miljöfrågor.

Om kommissionen ger sitt tillstånd bekräftas den redan spridda uppfattningen att det är den globala agroindustrins lobbyister som bestämmer politiken i EU. Inte de folkvalda ledamöterna.

Förbundet Sveriges Småbrukare säger absolut nej till genmanipulerade grödor på grund av de stora riskerna både för människor och djur.

 Förbundet Sveriges Småbrukare

Enligt Uppdrag

Rune Lanestrand

Miljöansvarig

2 publicerade kommentarer till “Stoppa GMO-grödorna”

 1. admin skriver:

  Se där -
  brevet kanske tog skruv……..

  se här

  http://www.reuters.com/article/environmentNews/idUSBRU00649420080507

 2. Henrik Sultan skriver:

  Det var goda nyheter att dom skjuter på det hela iaf, men jag tror ju dock fortfarande att det på något sätt kommer för eller senare. Pengar pengar…

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design