Politik Creeper Politik bloggar

Att hylla friheten i EU-land

söndag 26 december 2010 av Rune Lanestrand

När självmordsbombaren trampar in i det svenska folkhemmet så har det inget med kriget i Afghanistan att göra. Nej, det är vår öppenhet, friheten och mångfalden han hatar. Det är det han är ute efter, bedyrar statminister Fredrik Reinfeldt.

Friheten, Ja det område jag känner bäst är bondens, efter 23 år som redaktör för Småbrukaren. Friheten, den är helt borta. Med detaljerade EU-regler om när säden ska sås, antal träd i beteshagarna och tjänstemän från Jordbruksverket som går med tumstock och mäter gräset på betesvallarna.
Vid minsta avvikelse dras EU-bidraget in. Ett stöd som egentligen är ett konsumentstöd. Utan det skulle priserna, över disk, för många livsmedel stiga med mellan 20-30 procent.
Aldrig tidigare har ofriheten för bonden varit större än i dag. Inte ens under det svenska fogdeväldet glansdagar.
Genom ständiga bondeuppror mot adeln, som blev mycket blodiga, (upprorsmännen betraktades som dåtidens terrorister) lyckades allmogen förhindra att Sverige blev feodalt. I dag är fogdarna, förtryckarna en anonym byråkratisk massa där olika makthavare hänvisar till varandra. Omöjliga att påverka både i Stockholm och i Bryssel.
Rune Lanestrand

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design