Politik Creeper Politik bloggar

USA-säkerhetstjänst kritiserar EU:s demokratibrist

lördag 29 november 2008 av Folke Schimanski

folke”Europeiska unionen måste ta itu med att lösa en uppenbar demokratiklyfta mellan Bryssel och de europeiska väljarna och gå längre än till en debatt om dess institutionella strukturer”, varnar United States National Intelligence Council (NIC), som är Washingtons viktigaste underrättelseorgan.  ”Ytterligare misslyckanden att övertyga skeptiska medborgare om fördelarna med en djupare ekonomisk, politisk och social integration … kan leda till att EU blir en koloss på lerfötter som sönderslits av interna gräl”, spår NIC. Jag tror aldrig att jag någonsin hänvisat till en sådan källa, men jag måste tillstå att NIC:s framtidsscenario inte verkar vara helt orealistisk.

3 publicerade kommentarer till “USA-säkerhetstjänst kritiserar EU:s demokratibrist”

 1. Nemokrati skriver:

  Fantastiskt!
  Det är det jag säger.
  Här blir det ingen Change. I Europa får vi hålla till godo med Brother Can You Spare Me a Dime?’

 2. Toppen av ett isberg « Nemokrati skriver:

  […] EU-kritik.se har till och med funnit att Europa nu får en riktig uppsträckning av USA för de totalitära tendenserna:”Europeiska unionen måste ta itu med att lösa en uppenbar […]

 3. Stefan Lejonbalk skriver:

  Jag delar amerikanarnas uppfattning. Jag tror också att problemet med ett sådant stort projekt är att den politiska kulturen skiljer sig så extremt mellan de olika länderna. Och det märks även ganska tydligt att det inte handlar om ett mellanstatligt samarbete, och det handlar om de stora länderna.

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design