Politik Creeper Politik bloggar

EU tycker att Cola och kakor är hälsosamt

tisdag 4 augusti 2009 av Folke Schimanski

folke.jpgLivsmedelsindustrin får framgent lov att klistra ett nytt ”hälsosamt-märke” på ohälsosamma produkter som Coca Cola Light, vispgrädde med 38 procent fett, fläsksvålar, godis, glass och färdigrätter.

Detta förslag från EU-kommissionen upprör fyra danska organisationer, däribland Hjerteforeningen vars forskarmedarbetare Ida Enghave påpekar, att redan idag får danskarna allt för mycket salt, fett och socker i sin kost. Tillsammans med bland annat Forbrugerforeningen ville man att EU skrotar sitt förslag. Sofie Krogh Holm från Forbrugerrådet (Konsumentrådet) säger frankt: ”Det här är ett önskemål från livsmedelsindustrins sida, så att de kan få lov att sätta hälsostämpel på i stort sett vad som helst”.

Även liknande norska organisationer har protesterat.

Det är viktigt att vi EU-kritiker driver konsument- och hälsointressen hårdare än hittills. EU-kommissionen är alltför mycket i händerna på producentintressen.

3 publicerade kommentarer till “EU tycker att Cola och kakor är hälsosamt”

 1. karin skriver:

  kan ni inte snälla skriva något vettigt för en gång skull? Kanske skriva något som verkligen betyder något, kanske skriva lite mer tankar så att man faktiskt kan skriva sina skolarbeten. Kritisera lite mer!

  En arg Karin från Olsfors

 2. Casin Cleopatra skriver:

  Håller nog lite med!
  Men helt tokigt att läsa var det ju inte! :)

 3. admin skriver:

  hej, ser att ni kommenterar ett c:a två år gammalt inlägg…. Tyvärr är det så att flera av bloggarna verkar ha tappat lite luft numera, och undertecknad, som driver sajten ideelt, har inte så mycket tid av ekonomiska skäl, tyvärr. JAg söker folk som vill hjälpa till. Hör av er!

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design