Politik Creeper Politik bloggar

Ny miljonrullning av EU-pengar till jordbruksstöd

måndag 17 augusti 2009 av Folke Schimanski

EU har senaste tiden tagit beslut om hundratals miljoner i stöd till marknadsföring för livsmedel . Den 23 juli gav EU-kommissionen klartecken för inte mindre än 16 olika reklamkampanjer om jordbruksprodukter i 12 olika EU-länder. Totalt kostar kampanjerna 650 miljoner kronor och det handlar om att på olika sätt framhäva fördelarna med EU-produkter.

Störst bidrag, cirka 70 miljoner kronor, erhåller en spansk olivoljeorganisation, följt av två franska och holländska mejeriorganisationer som får cirka 50 miljoner kronor. Vidare beslöt kommissionen att ytterligare cirka 200 miljoner kronor ska satsas på kampanjer som syftar till att öka konsumtionen av mjölk i unionen.

Den upphaussade Tanten får nu något att bita i. Men vem säger att hon kommer att lyckas? Hennes tidigare mandatperiod i EU-parlamentet har inte satt spår efter sig i den här viktiga frågan.

2 publicerade kommentarer till “Ny miljonrullning av EU-pengar till jordbruksstöd”

  1. Rune Sterner skriver:

    Inte NU igen-detta är för jävligt!!Jag ska alltså avsiå lite av min pension .JAG VILL INE VARA MED I EU_HJÄLP HUR SKA JAG GÖRA.JAg röstade NEJ till EU_inträdet.Sossarna tog våra pensionspengar till inbetalning till staten för att sverige skulle få vara med.Svenska folket blev LURAT .Vi måste få lämna detta SKITEN.Jag finner en liten tröst att jag väl snart kommer att lämna jordelivet och FRAMFÖR ALLT EU:

  2. Jonas skriver:

    Skandal!

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design