Politik Creeper Politik bloggar

SSU säger nej - under största möjliga tystnad

tisdag 18 augusti 2009 av Anders Erkéus

andersTill Lissabonfördraget alltså. En betydande nyhet, kan man tycka. Söker man på nätet finner man en öronbedövande tystnad från de stora medierna om detta. Det var den enträgne grävaren Gösta Torstensson som gjorde mej uppmärksam på saken. Sen kan man hitta ett pressmeddelande från SSU Stockholm om man letar. Vad är det vi ser här?  Kanske  ett uttryck för de ledande politiska skiktens och de stora mediernas gemensamma ambition att inte låta något störa den “obetvingliga” EU-processen.  Den raka marschen mot ……. ja, kanske inte Europas Förenta Stater, men ….. ungefär.  Som är så självklar och utan alternativ att all opposition måste kväsas i sin linda.  Vi kan observera att det heller inte på SSU:s rikshemsida står ett ord om detta beslut!  SSU-kongressen röstade nämligen “fel”.    Men här behöver man inte rösta om (som de små länderna får göra om EU-fördragen när man röstat fel.) Ledningen kanske bara struntar i saken? Smidigt?

En publicerad kommentar till “SSU säger nej - under största möjliga tystnad”

  1. Raili Pikkusaari skriver:

    EU-lagen fri rörlighet garanterar mig rätten intjänade pension och att inte missgynnas och få mindre förmån därför man har utövat fri rörlighet.Sveriges försäkringskassa stider mot Eu-lagen just dessa punkter när det gäller personer beviljad varaktig sjukersättning och få intjänade arbetspension från andra Eu-land.Detta gäller inte EU-parlamentikor som ni har läst deras pension från EU.Detta hände till mig året 2009 att Försäkringskass sänkte min varaktig beviljad sjukersättning(sen 2004 samma summa) grunt att jag får min intjänade arbetspension(sen 2004)FK själv skickat ansökan till andra landet.FK sänkte min ersättning här hela den pension beloppet som jag har intjänad andra land.Jag kommer altrig få här ersättning den tiden som bodde och arbetare den andra landet och altrig fulltpension därför just att bott och arbetat andra EU-land.detta sättet har jag inget nytta min intjänade pension ovh får mindre pension nu om jag skulle bott mitt hemlandet och blivit av arbetsförmånpga.sjukdom där.

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Coding by Campbell & Lilja Web Design